Ahogyan minden tárgy, úgy az ólomüveg ablak, ólomüveg ajtó, tiffany lámpa és minden egyéb ólomüveg tárgy szépsége is idővel megkopik. Szerencsére ez nem jelenti azt, hogy kedvenc dísztárgyunkat le kellene cserélnünk, az ólomüveg restaurálás képes visszaadni ereklyénk régi szépségét.

Az ólomüveg ablak, ólomüveg ajtó és tiffany lámpa tisztítása igazából nagyon egyszerű. Elegendő bizonyos időközönként egy nedves ruhadarabbal áttörölgetni őket. A problémát az okozhatja, hogy szinte minden ólomüveg tárgynak vannak olyan pontjai, melyek nehezen elérhetőek. Lehetnek ezek apró rések, szegletek, vagy gondoljunk például egy magas helyen fekvő ablakra. Például a templom ólomüveg ablak esetében fordul elő nagyon gyakran, hogy a nehezen elérhető helye miatt a szükségesnél ritkábban tisztítják az ólomüveg felületet. Ennek köszönhetően (és ez történik minden ólomüveg tárgynál a nem megfelelő szintű tisztítás esetén) egy idő után olyan makacs szennyeződések is megülnek az ólomüvegen, amelyek egyszerű nedves ronggyal már nem eltávolíthatóak. Azonban ilyenkor sem szabad kapargatni az ablakot, finom és szakszerű tisztításra van szükség. A szennyezett felületű ólomüveg elveszíti funkcionalitását, hiszen nem szűri át a fényt. Az ólomüveg restaurálás során olyan speciális tisztítás történik, amellyel minden szennyeződést eltávolítható a felületről.

Az ólomüveg restaurálás nem csupán a tisztítást foglalja magában. A használat és a környezeti hatások során gyakran meg is sérülhetnek az ólomüveg felületek.

Bár maga az üveg egy kifejezetten időtálló anyag, például egy ólomüveg ablak vagy ólomüveg ajtó esetében a természeti hatások ronthatnak minőségén, állapotán. A színes ólomüvegnek például nem tesz jót a sok és erős napfény, de a hirtelen hőmérsékletváltozás, vagy a tartós nedvesség, pára sem. Ám ezek ellen ólomüveg tulajdonosként nem igen tudunk mit tenni. Továbbá a használat során is gyakorta keletkeznek felületi sérülések az ólomüveg mintájában, történhetnek karcolások, nekiütődéstől lepattanhat a festék stb.

Az ólomüveg restaurálás képes helyreállítani az ólomüveg mintájának sérüléseit, az esetleges elkopott, letört, hiányzó elemeket pótolni.

Amennyiben Ön is rendelkezik ólomüveggel és szeretné felmérni annak állapotát, esetleg már biztos abban, hogy ólomüvege restaurálásra szorul, írjon bátran!

Kérjen árajánlatot még ma!

email: sooscsilla.glass@gmail.com

telefon: 0630 557 6233

ólomüveg tiffany üveg díszüveg restaurálás ólomüveg restaurálás tiffany üveg restaurálás színes díszüveg restaurálás ólomüveg javítás tiffany üveg javítás díszüveg javítás ólomüveg tisztítás díszüveg tisztítás tiffany üveg tisztítás ólomüveg ajtó restaurálás ólomüveg ablak restaurálás